CZEKOLADOWY ROYAL !
NA WIELKANOC I NIETYLKO!
Jak Wielkanoc to nie moze sie obejsc bez czekolady, zapraszam wiec wszystkich fanow czekolady na ten przepyszny deser!
Starajcie sie wybierac produkty nieprzetworzone i najwyzszej jakosci do przurzadzania potraw, tylko takie danie sa wartosciowe i smaczniejsze....Pamietajcie...sami jestesmy kreatorami tego co jemy!
PRZEPIS
Biszkopt:
90g orzechow laskowych zmielonych
100g.cukru pudru
3 bialka
35g.cukru
Masa pralinkowa chrupiaca:
250g czekolady mlecznej o smaku pralinowym
25g masla
opakowanie wafelkow
mowa o takich wafelkach bo nadaja masie
delikatna strukture chrupiaca, mozna je zastapic
spekulos lub zwyklymi herbatnikami
Mus czekoladowy:
400 ml smietany kremowki
200g czekolady deserowej
Rozgrzac piekarnik do 180°C
ubic bialka dodajac stopniowo cukier puder nastepnie wymieszac delikatnie z orzechami.
Wylac na blache wylozona papierem do pieczenia i piec 10 min.Wystudzic
Na mase pralinowa:
,rozpuscic czekolade po dodaniu
masla nastepnie delikatnie wymieszac z drobno pokruszonymi wafelkami, wylozyc mase na biszkopt
Na mus czekoladowy,
podgrzewamy kremowke
rozpuszczamy w niej czekolade polamana na kawalki,
studzimy w lodowce,po ochlodzeniu ,powinno byc mocno schlodzona ubijamy na sztywno i ukladamy mase na ciescie.
Nastepnie schladzamy kilka godzin lub najlepiej cala
noc w lodowce po czym posypujemy sowicie kakao
i dekorujemy ...w tym przypadku elementami wielkanocnymi, kolorowymi jajeczkami z cukru, czekolady, barankami, zajaczkami, wszystkim co symbolizuje Wielkanoc!.
Jak Wielkanoc to nie moze sie obejsc bez czekolady, zapraszam wiec wszystkich fanow czekolady na ten przepyszny deser!
Starajcie sie wybierac produkty nieprzetworzone i najwyzszej jakosci do przurzadzania potraw, tylko takie danie sa wartosciowe i smaczniejsze....Pamietajcie...sami jestesmy kreatorami tego co jemy!
PRZEPIS
Biszkopt:
90g orzechow laskowych zmielonych
100g.cukru pudru
3 bialka
35g.cukru
Masa pralinkowa chrupiaca:
250g czekolady mlecznej o smaku pralinowym
25g masla
opakowanie wafelkow
delikatna strukture chrupiaca, mozna je zastapic
spekulos lub zwyklymi herbatnikami
Mus czekoladowy:
400 ml smietany kremowki
200g czekolady deserowej
Rozgrzac piekarnik do 180°C
ubic bialka dodajac stopniowo cukier puder nastepnie wymieszac delikatnie z orzechami.
Wylac na blache wylozona papierem do pieczenia i piec 10 min.Wystudzic
Na mase pralinowa:
,rozpuscic czekolade po dodaniu
masla nastepnie delikatnie wymieszac z drobno pokruszonymi wafelkami, wylozyc mase na biszkopt
Na mus czekoladowy,
podgrzewamy kremowke
rozpuszczamy w niej czekolade polamana na kawalki,
studzimy w lodowce,po ochlodzeniu ,powinno byc mocno schlodzona ubijamy na sztywno i ukladamy mase na ciescie.
Nastepnie schladzamy kilka godzin lub najlepiej cala
noc w lodowce po czym posypujemy sowicie kakao
i dekorujemy ...w tym przypadku elementami wielkanocnymi, kolorowymi jajeczkami z cukru, czekolady, barankami, zajaczkami, wszystkim co symbolizuje Wielkanoc!.
Komentarze
Prześlij komentarz